the future seems so bright


Inlägget postades 2014-05-28 klockan 21:12:07.
Som: Erica
Precis hemkommen från Mariefred där jag har spenderat min eftermiddag på Hedvigs jobb. Fellan var min date för kvällen och maten var supergod. Vi har smidit planer inför sommaren och summerburst o något säger mig att denna sommar kommer bli hur bra som helst!
Resten av veckan ska jag jobba jobba jobba och plugga järnet inför mitt sista prov i år 2. Vilken underbar känsla.
 

days like these


Inlägget postades 2014-05-24 klockan 00:21:11.
Som: Erica
Sen jag kom hem från Berlin har det varit ett konstant pluggande från morgon till kväll har det känts som. Då jag är väldigt rastlös och har koncentrationssvårigheter har jag dock prioriterat träningen lite mer än vad jag kanske borde ha gjort men nu är det som det är! Denna vecka har nog varit den mest intensiva på länge med 3 inlämningar, 2 nationella prov, 1 redovisning, 1 lab-rapport och uppspel på musiken.
Det som motiverar mig nu är att det bara är 11 dagar kvar till min 18-årsdag och 19 dagar kvar till skolavslutning!! Är så glad för att jag har överlevt tvåan och lov är precis vad som behövs nu.
Denna fredagkväll har jag försökt lista ut hur man andas normalt igen och tagit mig tid att umgås med en liten del av min familj. Bland det viktigaste jag har i mitt liv.
Nu är det kanske bäst att jag laddar om inför en lång arbetsdag som väntar imorgon. Stormtrivs redan! På kvällen vankas det festligheter för en grabb som gått o fyllt 18, perfekt.
 
 
 

berlin #2


Inlägget postades 2014-05-11 klockan 18:19:07.
Som: Resor
Måndagen började med en guidad stadsvandring i några timmar som faktiskt var väldigt intressant. Efter det var "skolan" slut så vi åkte vidare till en annan stadsdel för shopping.
tisdagen besökte vi Stasihäktet på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för en guidad cykeltur runt Berlin. Praktiskt att cykla då man får se mycket mer på kortare tid, vi fick bland annat se delar av muren o ingenmansland och östberlin som har byggts upp och blivit väldigt fint efter världskrigen. Kvällen bestod av en riktigt god middag och häng på hotellet.
Onsdagen blev nog den bästa dagen. Vi åkte till fina Potsdam, en stad utanför Berlin och det blev ännu en guidad cykeltur. Det var skönt att få komma bort från staden ett tag och bara cykla omkring i den fina naturen bland palats och fancy mansions. På kvällen åt vi kinesiskt och satt ute o drack drinkar, en mysig kväll med mycket prat om allt möjligt.
Torsdagen sista heldagen och vi åkte till Sachsenhausen. Kändes en aning obehagligt när man fick höra, läsa och se hur människorna hade levt i koncentrationslägren och det är alltid lika omöjligt att förstå hur något så ohumant har kunnat inträffa. Det är dock viktigt att det finns bevarat och öppet för omvärlden att ta del av så inget liknande nånsin ska få hända igen. Som vanligt på eftermiddagarna blev vi väldigt trötta så vi tog det lugnt på hotellrummet innan vi gjorde oss iordning för den sista kvällen. Vi åt en god middag och drack drinkar på Alexanderplatz innan vi åkte tillbaka till hotellet!
fredagen, vår sista dag checkade vi ut på förmiddagen och åkte sen till East side gallery. Det var lite krångligt att komma dit men det var så värt det! En lång bit av muren täckt med konst från kända konstnärer från hela världen, olika målningar som symboliserar alla människors lika värde och rättigheter. Vackert.

sverige


Inlägget postades 2014-05-10 klockan 17:58:17.
Som: Resor
Hemma i ett kallt och regnigt Sverige igen! Ganska skönt att vara tillbaka trots att veckan har varit helt galet bra med många nya upplevelser.
I fredags tog vi ett tidigt flyg och jag o Ellen tabbade oss rejält vilket resulterade i att vi nästan missade flyget.. men vi skyllde på att vi var de två ungdomarna i gänget o vi lär inte göra om misstaget att springa ut genom utgången igen i alla fall! När vi landade möttes vi av ett regnigt berlin, tog en taxi till vårt hotell, checkade in väskorna och drog sedan vidare till en stor galleria på Alexanderplatz där vi spenderade mycket tid. Älskar shoppingen i Berlin!
På kvällen åkte vi vidare till EU-tjejernas lägenhet och mötte upp dom andra tvåorna som också hade valt att åka tidigare. Där förade vi innan vi for vidare i natten. Nattlivet i Berlin är grymt men väldigt annorlunda i jämfört med Sverige. I berlin ska man vara avslappnad, inte uppklädd och inte turistig. Dessutom fanns ingen där i vår ålder, majoriteten var runt 25 och uppåt vilket gjorde det svårt för oss 17-åringar att ta sig in på de stora och kända klubbarna. Blev en aning besviken på nattlivet men om 3 år ska jag definitivt åka tillbaka!
lördagen gick jag och några brudar på zoo och vi blev som barn igen när vi såg alla djur! Det blev en supermysig och fin dag där och på kvällen gick vi ut o käkade på ett ställe som heter Hofbräuhaus där de har Tysklands bästa bärs! Den var riktigt god och maten var också bra. Sen åkte vi vidare till flera ställen och kom tillslut hem när det började ljusna ute.
Söndagen var ganska lugn, vi gick omkring i stan och satte oss på ett mysigt mexikanskt ställe för att dricka drinkar och öl. Helt normal sysselsättning mitt på dagen i Berlin. På kvällen åkte vi vidare till hotellet vi skulle bo på med skolan resten av veckan.
Fanny var duktig o hade med sig kameran så jag har lånat lite bilder från henne ↓