berlin #2


Inlägget postades 2014-05-11 klockan 18:19:07.
Som: Resor
Måndagen började med en guidad stadsvandring i några timmar som faktiskt var väldigt intressant. Efter det var "skolan" slut så vi åkte vidare till en annan stadsdel för shopping.
tisdagen besökte vi Stasihäktet på förmiddagen och på eftermiddagen var det dags för en guidad cykeltur runt Berlin. Praktiskt att cykla då man får se mycket mer på kortare tid, vi fick bland annat se delar av muren o ingenmansland och östberlin som har byggts upp och blivit väldigt fint efter världskrigen. Kvällen bestod av en riktigt god middag och häng på hotellet.
Onsdagen blev nog den bästa dagen. Vi åkte till fina Potsdam, en stad utanför Berlin och det blev ännu en guidad cykeltur. Det var skönt att få komma bort från staden ett tag och bara cykla omkring i den fina naturen bland palats och fancy mansions. På kvällen åt vi kinesiskt och satt ute o drack drinkar, en mysig kväll med mycket prat om allt möjligt.
Torsdagen sista heldagen och vi åkte till Sachsenhausen. Kändes en aning obehagligt när man fick höra, läsa och se hur människorna hade levt i koncentrationslägren och det är alltid lika omöjligt att förstå hur något så ohumant har kunnat inträffa. Det är dock viktigt att det finns bevarat och öppet för omvärlden att ta del av så inget liknande nånsin ska få hända igen. Som vanligt på eftermiddagarna blev vi väldigt trötta så vi tog det lugnt på hotellrummet innan vi gjorde oss iordning för den sista kvällen. Vi åt en god middag och drack drinkar på Alexanderplatz innan vi åkte tillbaka till hotellet!
fredagen, vår sista dag checkade vi ut på förmiddagen och åkte sen till East side gallery. Det var lite krångligt att komma dit men det var så värt det! En lång bit av muren täckt med konst från kända konstnärer från hela världen, olika målningar som symboliserar alla människors lika värde och rättigheter. Vackert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback