Halloween


Inlägget postades 2015-10-31 klockan 03:59:54.
Som: Hästar
Hello. Blev så glad igår när jag satt i sadelkammaren och polerade gulddetaljerna på showtränsen, lyssnade på radion och hörde att Adele har släppt en ny singel!! (Den heter Hello) Lika bra som vanligt!
Redan fredagkväll igen och veckan har varit bra än så länge. Det har dock varit lite tufft att stiga upp på morgnarna, föredrar att ligga och dra mig i min varma säng medan det ännu är mörkt utanför och speciellt eftersom jag inte är någon earlybird direkt. Har haft hemlängtan också.
Idag efter lunch följde jag med till en fin gård där Kilby tränade Pippitti och Topaz, sista förberedelserna inför The Royal som börjar nästa vecka! Tycker det är intressant att kolla på ridlektioner men jag blir alltid så sugen på att rida själv så det är lite frustrerande också.
Ikväll åkte vi till costco som är en extremt stor mataffär för att handla men jag och Kilb sprang mest omkring och provsmakade allt som delades ut. Blir 9 år yngre när jag är med henne. Efter det åkte vi till swiss chalet och åt middag. Tredje gången jag är där nu men dom har så bra mat!! 
Imorgon är det halloween och på kvällen väntar utgång med Nikki och Brooke!
 
 
 

The weekend


Inlägget postades 2015-10-26 klockan 03:51:49.
Som: Erica
Friday: red lite ponies på förmiddagen som vanligt. Hade en lugn och skön eftermiddag eftersom helgpersonalen tar hand om stallsysslorna fredagar-söndagar. Älskar helgerna!! Gjorde mig iordning inför kvällens bankett som hölls på Teen Ranch utanför Orangeville. Vi var en grupp från Beaverwood som åkte dit tillsammans så under kvällen satt jag bredvid två tjejer, Megan som är lite äldre än mig och Emmy som är några år yngre. Även den här banketten var jättetrevlig och väldigt bra anordnad!
Saturday: Det ösregnade hela dagen i princip och jag kände mig så trött. Efter min sovmorgon tog jag hand om Hannah, myste med henne och bara njöt av tystnaden i stallet. Älskar att stå och pyssla med hästen tills hen glänser och se hur dem njuter av att få uppmärksamhet. På vardagarna har jag inte ens tid att borsta så jag får passa på på helgen när jag får göra det jag känner för! Sen städade jag mitt rum, gick ut o krattade löv och tog en promenad med hundarna. Ibland blir jag så rastlös och får panik när jag inte har någon uppgift som måste göras så jag försöker oftast hitta något att sysselsätta mig med så dagen ska gå snabbt. På kvällen var jag ensam hemma så då satte jag mig dock i soffan och bara slappnade av framför en film. Ja, efter att ha kämpat i 20 minuter med att få igång dvd,n för att slutligen inse att filmen var i svartvitt plus utan svenska subtitles såklart och i just denna film pratar den ena med en bred cowboy-accent dessutom. Men Brokeback mountain är ändå en av mina favoritfilmer så.
Sunday: Idag pratade jag äntligen med Stina efter vad som har känts som en evighet..
Efter lunch gav vi oss iväg på en uteritt, första gången sedan jag kom hit! Mötte även upp två vänner till dom på turen som pågick i nästan 2 timmar. Fin och solig höstdag! 

22


Inlägget postades 2015-10-23 klockan 04:26:48.
Som: Hästar
Torsdag 22 oktober har varit en bra dag! En varm och skön höstdag. Började med att göra morgonsysslorna i det ena stallet och träffade en ny tjej som kom för att klippa två av ponnysarna som måste se fräscha ut inför "The Royal". Red Edelwise, en av 2-åringarna som precis har börjat ridas in och hon gör framsteg! Det är lite kul när jag går för att hämta någon ponny i sommarhagen och hon följer med vid min sida som en hund tillbaka till grinden. 
Efter det red jag Phoenix och sen hoppade jag Minstral. SÅ kul att hoppa! Efter lunch tränade jag med Timber, en av hingstarna som också har kvalat till The Royal. Han måste lära sig visas upp korrekt för hand, vilket börjar gå bättre och bättre. Dock behöver jag också lite träning eftersom jag blev genomsvett efter att ha sprungit några få varv i ridhuset.. 
Ikväll har vi ätit tacos och druckit vin (konstigaste kombinationen nu när jag tänker efter) med en av Kirstens vänner, mycket trevligt!
Imorgon kväll ska vi på en bankett på Teen Ranch vilket jag ser fram emot! 

7 veckor


Inlägget postades 2015-10-20 klockan 03:56:34.
Som: Erica
Måndag igen och nu har jag varit här i SJU hela veckor. Tiden går så otroligt fort. Jag är halvvägs igenom min resa och jag börjar känna mig hemma. Det gör mig livrädd. Det som jag hatälskar med livet är förändringar - man kan inte leva utan dom men det är så svårt att ta sig igenom i början. Att ta farväl av det gamla, rasera allt man har byggt upp och starta om från noll. Kind of. Jag kanske bara måste sluta se allt från ett dramatiskt perspektiv. Bara liksom acceptera att jag snart ska lämna det här stället (för alltid), lämna alla fina ponnys, den här fantastiska gården, tryggheten och inte minst människorna jag har lärt känna här. Livet är en stor gåta för mig, och kommer alltid att vara. 
 
Om jag ska beskriva mina dagar istället för att skriva om saker jag går och funderar på - hela förra veckan var toppen. Jag fick chansen att rida Hannah för första gången när jag skulle visa henne för kunder, dessvärre kom veterinären nästa dag och sa att hon måste ha fortsatt boxvila ett tag till pga hon har fortfarande en svullnad på det benet som opererades. Fick vara med och kolla när doktorn gjorde ultraljudsundersökning på benet vilket var ganska intressant. Snart kommer hon förhoppningsvis vara helt återställd vilket är bra för hon är helt klart min favorit av alla här. Precis min typ av häst. Och eftersom hon är till salu så önskar jag mig henne i julklapp. Min pappa tycker dock det är roligare att köpa hus än hästar. 
 
I lördags åkte jag och shoppade nya ridbyxor vilket var nödvändigt eftersom det är det enda jag använder om dagarna här så behöver en hel del! På eftermiddagen åkte "hela familjen" till Toronto och på vägen dit hämtade vi upp några vänner till Kirsten och Kilby. Vi åt tapas på en jättemysig restaurang downtown, sen gick vi vidare till en våning där Angelstone hade sin bankett. Alltså en tillställning med enbart hästfolk som gick omkring och minglade, drack champagne och tog emot rosetter. Kilby fick ta emot sportmanship of the year award. Good girl!! Kvällen blev faktiskt över förväntan, det var kul och trevligt! Älskar Toronto. Igår spenderade jag min lediga dag med Alex, det var också kul och trevligt. :-)   

Niagara falls


Inlägget postades 2015-10-15 klockan 04:05:21.
Som: Nikon d40-foton
"Nu kan man ju pricka av det här från sin bucketlist!!" - citat Fanny. Visste inte ens att jag hade det på min att-göra-innan-jag-dör-lista men ändå, det var coolt att se. Jag tror det är bra att ha en sån lista, att drömma om platser man vill se eller saker man vill göra och sen när man väl har gjort det, klappa sig själv på axeln och säga fan vad bra jag är som har tagit mig hit! Då är det ju som att drömma fast man är vaken. Och hur bra låter inte det?
En annan sak jag har tänkt på - när man är i såna här folkmassor ibland och folk står och fotar överallt - undra hur många bilder man själv finns med på i bakgrunden? Undra hur många som skrattar åt just mig för att jag ser ut som ett miffo på deras bild. En främling i någon annans minne. 

CN Tower


Inlägget postades 2015-10-14 klockan 04:48:14.
Som: Nikon d40-foton

Sweet


Inlägget postades 2015-10-13 klockan 03:14:15.
Som: Nikon d40-foton
 

Toronto city


Inlägget postades 2015-10-13 klockan 02:05:13.
Som: Resor
Alltså wooooah vilken perfekt helg vi fick tillsammans, Fanny och jag. Så glad och tacksam för att jag fick chansen att träffa henne HÄR, i Kanada. Det här är faktiskt fjärde gången vi är på resande fot och skapar nya minnen tillsammans i något nytt land!
I fredags kväll kom hon och Stef för att hämta upp mig här på gården och i bilen på väg till hotellet babblade vi på konstant om allt. Det var verkligen ren lycka att få se varandra igen!
I lördags fick jag träffa resten av Fannys supergulliga värdfamilj, som efter frukost tog oss med in till storstan. Vi besökte CN Tower på förmiddagen och sen fortsatte jag o Fanny på egen hand. Tro det eller ej, men med en karta lyckades vi ta oss runt downtown i Toronto, på en shoppingrunda i Eaton centre, strosandes längs waterfront, hittade till o med en mysig restaurang, livlig bar och till sist tog vi oss hem med tunnelbana.
Igår följde vi med hela familjen till byn Niagara by the lake och sedan Niagarafallen!! SÅ vackert. Har tagit gaaanska mycket bilder så förbered er på bildbomb!!
Igår bestämde jag mig för att stanna en till natt på hotellet så jag kom hem först idag vid lunchtid. Det var ändå ledig måndag eftersom det var thanksgiving-weekend så jag fick unna mig en halv ledig dag till iallafall!    

Excited


Inlägget postades 2015-10-09 klockan 04:27:19.
Som: Resor
Imorgon ska jag åka till Toronto!! Där ska jag träffa min fina, saknade vän Fanny som jag inte har träffat sedan i juli då hon flög iväg till Ottawa. Hur som helst, i helgen ska vi bo på hotell, shoppa och catcha up. Ha det jäkligt gött helt enkelt. Eventuellt ska vi åka med hennes "familj" på en liten utflykt också! 
Idag har det varit en lugn dag på farmen. Jag pysslade med Minstral och tog ut henne på en ridtur, hon har äntligen återhämtat sig nu efter sin boxvila. 
Ikväll åt vi middag hos Kevin och Nikki i deras mysiga lägenhet som ligger precis intill ridhuset. Vi hade en liten pre-thanksgiving! Jag missar både den högtiden och Erin fall fair, ännu en stor mässa där de ska tävla med ponnysarna tre dagar i rad. Hur som helst, vi hade en jättetrevlig kväll! 

Höstlistan


Inlägget postades 2015-10-08 klockan 04:34:56.
Som: Erica

1. Känner du dig lycklig och glad nu när hösten är här?

Jag känner mig lycklig ja, men inte över det faktum att hösten är här. Nu i början av hösten är det dock ganska härligt när det är fina, soliga dagar. Idag när jag red uppe på fältet stannade jag upp ett tag och wow, utsikten var verkligen fin! Löven börjar ändra färg nu när det blir kallare ute. Men om en månad kommer jag nog inte vara lika glad som jag är nu, alla som någon gång har hållit på med hästar vet att hösten innebär lera, smuts, kyla och tjock vinterpäls. 

2. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?

Haha ja, denna höst blir det antagligen ridbyxorna!

3. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan – hur såg ditt liv ut? 

Oktober 2014 - mitt liv var verkligen inte som det är idag! Jag kämpade på med mitt sista år på gymnasiet, festade, jobbade och pluggade. Hängde mycket med mina saknade vänner, ja i princip varje dag i skolan! Nu är vi alla utspridda och det kommer ta lååång tid innan jag träffar dom igen... Fan för det. Rent känslomässigt var det lite kaos, mådde inte lika bra som jag gör nu. Åh vad glad jag är över att slippa plugga.

4. Vad gör du om dagarna egentligen?

Klockan ringer vid sju på vardagarna, jag går ut till stallet vid åtta, fodrar, mockar, tar in/ut hästar, rider, longerar, äter lunch, rider, hjälper Kirsten med allt möjligt som behöver göras på gården, gör eftermiddagssysslorna i det andra stallet och går in till huset igen vid sex-tiden när allt är klart. Äter middag, duschar och går och lägger mig. Ibland gör jag lite annat :-)

5. Vad ska du ha för frisyr?

Var och klippte topparna nyss faktiskt. Kirsten påpekade att mitt hår har blivit mer rött, det betyder alltså att det har blekts av solen och jag börjar återfå min naturliga hårfärg. I höst ska jag bara låta mitt hår vara antar jag haha.

6. Vad lyssnar du på för musik?

Lana del Rey. Amy Winehouse. Och allt som spelas på radion, vilket är ungefär samma låtar som hemma, topplistan.

7. Vad läser du?

Gone girl av Gillian Flynn, som jag köpte på Arlanda. Fast jag har inte ens börjat läsa den än. Önskar att jag hade köpt Fredrik Eklunds bok också men den får bli min nästa. Annars läser jag ett nummer av Womens health från februari 2014. Läser också mina vänners bloggar.

8. Senast tre inkomna sms?

"Sorry, good afternoon! Hope you do too!"

privat

"nu kan du ringa när som helst till det numret som jag skrev!"

9. Vad var bäst med sommaren?

Att få spendera tid med mina underbara vänner och alla roliga fester. Och att få vara med mamma. Början av sommaren var SÅ bra, och det blev så bra att det blev lite galet. När jag blir taggad finns inget stopp. Jag pratar såklart om studenttiderna, åh härliga minnen. Jobbade ganska mycket också för att tjäna ihop stålar till resan, men jag trivdes jättebra på printz så dagarna gick fort. I juli tröttnade jag på att få frågan "jahaaa och vad ska du göra nu i höst?!?" så jag tog tag i livet och fick det första jobbet jag sökte. Fast jag vågade knappt berätta för någon om mina planer. När sommaren började lida mot sitt slut kände jag en skräckblandad förtjusning över att jag skulle resa iväg och ville bara komma iväg så snabbt som möjligt. And here I am!

10. Vad var sämst med sommaren?

Tänkte direkt på en sak men den var inte sämst och jag vet inte ens om den är dålig haha. Nej det är för privat.

11. Senast köpta plagg?

Ridstrumpor:-)

12. Ditt bästa skönhetstips inför hösten?

Att sola solarium skulle inte sitta helt fel just nu. Finns inget som är så avslappnande och så får man färg. Inte använda smink för ofta. Motionera varje dag. Äta citroner. Har inga fler tips.

13. Hur ser du på framtiden?

Det enda jag vet om framtiden är att jag åker hem i december och sen har jag ingen aning om vad som händer. Jag försöker leva efter carpe diem mottot just nu. Men allt löser sig.


Orangeville


Inlägget postades 2015-10-07 klockan 03:57:53.
Som: Nikon d40-foton
I fredags när jag och Erica var på sightseeing i stan!
 

October


Inlägget postades 2015-10-07 klockan 03:41:13.
Som: Erica
Jag lever! Har haft ett långt uppehåll här pågrund av att vårt internet tog slut, för många/långa samtal hem kanske... Kan inte avgöra om det är en plåga eller en ren befrielse att vara utan internet och jag försöker tänka på vad man gjorde när man inte hade smartphones. Hur klarade man sig i vardagen? Hur gjorde våra förfäder när de inte kunde blogga? Hur höll de kontakten när någon helt plötsligt bestämde sig för att flytta till ett annat land?
 
Jag har stigit in i en ny fas och den första tiden som kändes magisk har nu börjat kännas mer vardaglig. Nu har jag varit här i fem hela veckor och jag har börjat få lite hemlängtan faktiskt. Men att få vara här och jobba med hästarna varje dag är fantastiskt och lärorikt på många sätt. Jag lär mig något nytt i princip varje dag!
Lite saker som har hänt sedan söndagen den 27 september: var i orangeville med Erica (Kirstens mamma), vi shoppade och åt middag och hon är såå härlig, vi hade verkligen en trevlig kväll! Älskar att lyssna på gamla människors livshistorier och allt de har upplevt. Jag har också fått åka maserati, sett en tvättbjörn och planerat en tripp till toronto!