25


Inlägget postades 2016-02-26 klockan 03:48:18.
Som: Erica
Riktigt iskallt och vintrigt här igen nu. Det blåser en snöstorm inom mig också tror jag. Jag svämmar över av känslor och tankar. Gör jag rätt val i mitt liv? Hur vet man att man gör rätt val? Så pass anpassningsbar jag är som människa så kan jag inte vara säker på att jag gör det som är bäst för mig. Man ska inte nöja sig förrän man har det bästa. Men vägen dit är lång och svår. Och jag vet att man inte ska jämföra sig med andra, men jag kan inte hjälpa att göra det ibland och då känna hur enormt glad och tacksam jag är över mitt liv ändå.
 
Hursomhelst, dagen har inte bjudit på något extraordinärt. Jag jobbade som vanligt med ungponnyerna på förmiddagen och fick beröm för att det såg bra ut, vilket gjorde mig glad såklart! Sen red jag några stycken på eftermiddagen. Wiho imorgon är det helg igen!
saknar mitt squad
 

Snowday


Inlägget postades 2016-02-25 klockan 03:09:56.
Som: Erica
Idag drog en snöstorm in över gården. Jag som trodde våren var på väg, men nej. Snöregnet piskade mig i ansiktet hela dagen. Dagen har varit ganska bra ändå! Kilby fick stanna hemma från skolan eftersom de hade en så kallad "snowday". Ungarna får stanna hemma då det finns risk för att bussarna fastnar någonstans. Kan inte minnas att vi hade snödagar? Våra bussar körde envist på..
Så denna förmiddag när jag jobbade med ungponnyerna fick Kilb prova att sitta lite på en av dom, den lugnaste. Det gick hur bra som helst! Lydig ponny och unge, sånt uppskattas alltid.
Efter lunch red jag Seneca och Astillby och sen körde vi insläpp och fodring tidigare då vädret var så vedervärdigt. Var skönt att komma in lite tidigare från stallet idag och få slappna av med min bok "Sälj" av Fredrik Eklund. Den får mig på gott humör och gör mig motiverad! Sen pratade jag en stund med pappsen innan det var dags för middag och jag och Kilb fjantade runt i köket som vanligt. 
Brukar inte ha tid eller ork för att läsa böcker längre men en del riktigt bra bloggar läser jag flitigt. Om ni har tips på någon som jag absolut borde följa kan ni säga till!
Detta är mina favoriter just nu:
 
http://www.xn--hstmarknad-q5a.se/blogg?author=Captain - Skrattar alltid högt åt/med varje inlägg. Han skriver verkligen så otroligt bra och humoristiskt!
 
http://nouw.com/jmannerfelt - Älskar att Johannas inlägg är så personliga och alltid med fina bilder. 

The charioteer


Inlägget postades 2016-02-24 klockan 04:00:23.
Som: Erica
Tisdag igen och det betyder att jag har varit här i prick 2 veckor! Har kommit in i rutinerna bra vilket gör att dagarna bara flyger förbi. Vilket känns ganska skönt. Vill ha vår och värme nu! Mars månad kommer bli helt otroligt bra har jag en känsla av. Dels för att mina kära vän Ellinor kommer hit redan nu på söndag!! Hennes längtan efter mig blev för stark, hon kunde inte leva i ett långdistansförhållande. Så hon valde att packa sin väska och fly hit till mig. Mycket bra beslut, nu kommer sysslorna gå dubbelt så fort också och vi får förhoppningsvis mer tid över till andra roliga påhitt. Vi har ett besök till Toronto inplanerat. Plus att vi under 10 dagar kommer få ansvara för gården själva när de andra far ner till Florida. 
 
Idag har jag fortsatt jobba med ungponnyerna, de sköter sig ganska väl. Sen fick jag en körlektion med Seneca igen och idag kändes det verkligen helt annorlunda. Jag satt där och bara tänkte wow, det här går ju riktigt bra! Jag kände hur hästen var avslappnad redan från start och lyssnade till minsta lilla hjälp jag gav, med hjälp av rösten, händerna, blicken. Fick till de lite mer avancerade svängarna, fick henne i en fin form och rytm och var inte orolig en enda gång för att råka nudda väggen. Upplevde verkligen tjusningen med körningen. Grejen med ridningen är att man vill hitta den känslan man får när hästen gör exakt det du ber om och man känner sig som ett tillsammans med hästen. Trodde inte det skulle hända, men ungefär den känslan fick jag när jag körde idag.
Eftermiddagen fortsatte med att rida dressyrpass på tre stycken, vilket också kändes bra!
 

22


Inlägget postades 2016-02-23 klockan 04:02:30.
Som: Erica
Det har varit en riktigt fin måndag! Träningen med unghästarna fortsätter och det är kul att se hur fort dom lär sig och utvecklas och även lära sig träna dom från start. På eftermiddagen red jag ut två stycken i det härliga vårvädret, eller red längs med vägen. Det är en av nackdelarna med det här stället, det finns ingen skog att rida ut i. Eller det finns faktiskt gott om skog på andra sidan vägen men jag tror det är något slags naturreservat. 
Idag har jag och Nicky även börjat smida planer för nästa helg, då det blir ett besök till favoritstaden Toronto!!

Sushi-date


Inlägget postades 2016-02-22 klockan 03:39:56.
Som: Erica
Så skönt med ledig söndag! Vaknade upp efter ungefär 12 timmars sömn och åt en god frukost med Kilby.
Efter det ringde jag till mamma och sen till min favorit-Stina, härligt att få höra deras röster och veta att dom mår bra. Städade mitt rum och tog en promenad med hundarna. Funderade på att gå ut till stallet och rida men stoppade mig själv och tänkte nej, idag är jag faktiskt ledig och måste göra något annat. På eftermiddagen kom äntligen min darling och hämtade upp mig, vi åkte till Georgetown och kikade i en affär och åt sedan middag på Kyoto sushi, bästa. stället. ever. Fick inte ens med allt vi beställde i en och samma bild. Ord kan inte beskriva hur gott det var. Till och med den sista biten som jag svalde ner med en stor klick wasabi bara för att visa honom hur modig jag är. Det är viktigt i ett förhållande att imponera på varandra och utmana varandra att göra saker man är rädd för, eller sånt som ingen annan skulle göra. Annars dör ju gnistan! Man måste ha spänning i vardagen!! Tips från coachen.
Det var iallafall som vanligt väldigt mysigt och härligt att få spendera eftermiddagen med sin trevliga man!

Meadowlarke


Inlägget postades 2016-02-21 klockan 00:36:26.
Som: Hästar
Har klarat av min första jumper show! Steg upp klockan sex imorse och åkte till Meadowlarke som ligger bara några kilometer härifrån. Jättefin och stor anläggning! Det kändes bra efter jag hade hoppat fram och i första klassen inne på banan kändes det också bra tills hon tittade till och vi kom fel till en kombination så vi fick ett stopp. "Glömde" också att rida och satt och åkte lite för denna häst är vanligtvis så okomplicerad och snäll. Blev lite stressad och glömde att avsluta banan. Fick alltså en dålig start på morgonen men i de två klasserna som var direkt efter skärpte jag till mig och vi fick två fina felfria rundor. Så överlag är jag nöjd med dagen med tanke på hur länge det var sedan jag senast hopptävlade, eller tränade till och med.  
 
 

What would you do


Inlägget postades 2016-02-19 klockan 03:51:44.
Som: Erica
...if I robbed a bank? "I'd take the money and run away with you."
Dagarna bara flyter på. Man går upp på morgonen, sen är det helt plötsligt kväll och man bara jaha, vad hände?
Igår fick jag köra en travare!! Kände mig som en riktig kusk. Det var kul och lite svårt, man får inte tappa fokus. Då kan det hända att man kör in i ett hinderstöd, i väggen eller till och med går omkull om det går för fort. Men det gick bra! Jag blev ju coachad av ett proffs. Körning var den gren som hon fastnade för och hon tog sig till slut till VM. Nu vill hon att jag ska bli en bra kusk också! Men jag föredrar att be on top... Det går inte att förneka att det är väldigt classy dock.
Efter det hoppade jag Minstral. På lördag ska jag delta i min första lokala "schooling show", bara en liten klass för att få en bra känsla inför framtiden. Hade hoppats på att kanske få tävla lite i sommar men att det redan är dags ser jag enbart som positivt! 
På kvällen tog jag och Alex en sväng till vårt nya favorithak - Tim Horton's i Erin. Erin är samhället jag bor närmast, ca 1 mil ifrån gården, och det består av en gata ungefär. Där satt vi och drack te o hade det bra. Sen åkte vi och hälsade på Jack. 
Idag var det Kirstens födelsedag!! Lillsyrran och jag överraskade henne på morgonen med frukost och presenter och ikväll fixade vi middagen och bakade en riktigt misslyckad tårta. Men hon verkade ganska nöjd ändå.
Idag har varit en lite känslosam dag. Ibland blir det så påtagligt att jag är så långt hemifrån. Jag älskar mitt liv här, mitt jobb, min pojkvän och min andra-familj. Hemma finns min riktiga familj, mina vänner och den villkorslösa kärleken. Hur ska man kunna välja mellan det? Men jag är inte heller här av en slump eller bara för att det är kul. Det är ett val jag har gjort av flera anledningar.
 

"Welcome home!"


Inlägget postades 2016-02-17 klockan 02:30:29.
Som: Hästar
Otroligt vad mycket man kan hinna med om man går upp klockan sju på morgonen! Jag har precis fått den insikten. 
Nu har jag varit här i prick en vecka och det känns verkligen bra att vara tillbaka. Förutom att jag inte kan vänta tills det blir varmare och utomhussäsongen börjar!! Idag har jag gjort dom vanliga stallsysslorna såklart, longerat några stycken, kört Starlight, hoppat Minstral och pysslat med fölisarna (en av dom kallas Jenny och det får mig att tänka på min vän Jenny).
Behöver jag terapi eller bara få andas ut lite går jag ut till mina vänner i hagen och myser med dom. Bara jag tänker på det så får jag ett leende på läpparna. Vissa av dom får man en starkare kontakt med. Dom har så olika personligheter och egenskaper!

My silver lining


Inlägget postades 2016-02-16 klockan 04:22:24.
Som: Erica
Fira födelsedagar, middag på Kelsey's, minusgrader, förfrusna tår, sovmorgnar, hjälpa lillsyrran med ett projekt, hälsa på Jack, fika på Tim Horton's och kärlek. Väldigt mycket kärlek. Så kan man väl sammanfatta min helg!

Livet på landet


Inlägget postades 2016-02-13 klockan 00:03:48.
Som: Hästar
Fredag kväll, här sitter jag i ridkläder lite småstressad för jag snart ska åka iväg och spendera kvällen med min man. (Det är inte jag som har myntat det uttrycket.) Vi får se vart kvällen tar oss, förhoppningsvis ska vi inte stanna ute för länge då det ska bli -26. Igår och idag har jag hoppat upp i sadeln igen vilket har varit jättekul såklart! Har även börjat träna några 2-åringar som ska ridas in nu under våren. Ponnys har kommit och åkt, tyvärr är en av mina favoriter såld. Hannah. Har träffat min härliga vän Nicky igen! Och blev väldigt smickrad när en av ridskoletjejernas mamma blev jätteglad av att se mig igen!! Hon kände inte igen mig först men när hon insåg att det var jag blev hennes reaktion lite annorlunda! Lite komiskt. Jag upplever faktiskt kanadensare som lite mer öppna än svenskar, dom tar sig alltid tid för en liten "chit-chat", frågar hundra frågor och är trevliga, artiga och humoristiska. Dom har äntligen tagit reda på vem som är far till Wink och det är ingen mindre än Cardento! Hingsten som tog hem OS-medaljer med Peter Eriksson och ingick i det svenska landslaget för några år sen. Nu rids en av hans många avkommor alltså av Kilby. (och mig) Här kan ni läsa mer om Cardento - http://aavang.com/cardento.htm

ARN - YYZ


Inlägget postades 2016-02-11 klockan 03:54:51.
Som: Erica
21.30 onsdag kväll, jag ligger nerbäddad i min sköna säng och hörde nyss ljudet av en lastbil som rullade upp på infarten för att hämta en ponny som ska iväg till chicago ikväll. Här är allt som vanligt! 
Flygresan gick förvånansvärt smidigt, men jag skall erkänna. Det var nära att jag missade mitt anslutningsflyg i Frankfurt. Anledningen var att jag ville säkerställa att allt skulle gå rätt till denna gång, så jag frågade ca 3 pers om bagaget verkligen skickades direkt, samt checkade in en extra gång. Kollade såklart i några roliga affärer. Försökte även åtgärda min svettiga kropp, glåmiga bleka hy, torra fnasiga läppar, ringarna under ögonen samt mitt halvflottiga hår. Förstår ni vart jag vill komma? Man vill gärna se OK ut när man ska träffa sin pojkvän igen efter 2 månader ifrån varandra. Det var inte till så stor hjälp dock när jag insåg hur brutalt stor frankfurts flygplats är, fick småspringa 1 km till rätt gate med lätt panik när jag insåg att jag var ute i dålig tid IGEN. Väl framme i Toronto var jag än mer miserabel än innan, kunde inte sova något under dom 8 timmarna i luften, luktade antagligen illa samt råkade spilla på min tröja.
MEN! Det spelade faktiskt ingen jävla roll när jag såg han stå där och vänta på mig. 
Idag har varit en lång dag och en känslostorm har redan dragit över mig. Men jag är mest glad över att vara på mitt "andra hem" igen och komma tillbaka till arbete!