30


Inlägget postades 2016-05-31 klockan 04:35:07.
Som: Resor
Idag var det dags för roadtrip igen! Vi styrde norrut och åkte ända upp till Owen Sound för att hämta upp ponnys (såklart). Tre stycken totalt.
Vi susade förbi gård efter gård och ju längre norrut vi kom fick jag verkligen känslan av att vi var så långt från civilisationen man kan komma ungefär. Många familjer som bor på dessa gårdar är "Mennonites", extremt kristna människor som lever sina liv som man gjorde förr i tiden. Dom använder inga maskiner så för att åka in till staden för att handla tar dom sin häst och vagn. Gårdarna hade vissa liknande kännetecken och ett av dom var att allt såg ut att vara i perfekt skick. Troligtvis för att dom har så mycket barn som hjälper till hemma, då preventivmedel naturligtvis inte är tillåtet i denna sekt. Detta var iallafall så intressant!! Hade glömt bort hur mycket större religion är i Nordamerika jämfört med hemma. 

30


Inlägget postades 2016-05-31 klockan 04:32:20.
Som: Bilder på mig mfl.
2016-05-29

29


Inlägget postades 2016-05-30 klockan 03:59:45.
Som: Erica
Den här veckan har varit helt crazy. Jobbat varje dag, från morgon till kväll bokstavligen och det har varit runt 30 grader hela veckan. Har inget emot sommar, men att jobba med hästar i denna värme är inte det enklaste.
Har ridit några stycken per dag, hållit i två lektioner, provat att köra en annan ponny och massor annat. Behövde inte följa med och grooma på några tävlingar den här helgen utan fick stanna här och ta hand om gården, vilket bara var skönt!
Igår var jag ledig på eftermiddagen så passade på att åka iväg med Erica till en sjö och bara slappna av i någon timme. Efter det var det dags att förbereda inför vårt äventyr som vi for iväg på idag..
Har faktiskt sett fram emot den här dagen i flera veckor och den blev precis så underbar som jag hade hoppats på! Gick upp klockan sex imorse för att åka iväg till en av alla vingårdar i Niagara-området. Väl där började vi dagen med en guidad ridtur runt vinfälten och vidare in på en skogsväg runt en stor park. Det var runt 80 ekipage indelade i olika grupper beroende på hur fort man ville rida. Red i totalt 3 timmar och efter det hade man ont lite överallt.. Det var en kombinerad uteritt och vinprovning så när vi hade ridit en stund stannade vi och blev bjudna på vin, medan vi satt på hästryggen! Topp 10 bästa jag har varit med om. Liksom goda vänner, underbart vin och en ridtur, samtidigt! Dagen slutade med en stor lunchbuffé på vingården. Ännu mer vin och perfekt mat. Helt enkelt en väldigt lyckad dag och ett perfekt slut på den här långa veckan.
Idag är det också prick 2 veckor kvar till jag är på hemmaplan igen. Och det är Mors dag!! Min underbara mamma, om du bara visste hur mycket jag saknar dig. Snart ses vi igen.

23


Inlägget postades 2016-05-24 klockan 04:35:53.
Som: Hästar
Har haft världens längsta måndag. Bestämde spontant imorse att vi skulle ta med Wink och Phoenix till Meadowlarke North för en schooling show. Det ligger bara några kilometer härifrån så det är iallafall inte långt att åka. Precis som igår blev det låång väntetid så istället för att spendera två timmar där blev det sju. Jag red fram Wink, groomade, kikade på några klasser och la mig i solen och dog en stund. Hade varit en perfekt dag att spendera på stranden! Idag är faktiskt en röd dag "Victoria Day" så kanadensarna har haft en långweekend (vilket dom har en gång i månaden juni, juli och augusti). Så då gör dom riktigt kanadensiska saker som att umgås med familjen i sin stuga, vara ute hela dagen, dricka mycket öl, campa osv. Eller så är dom på hästtävlingar hela helgen! Båda två skötte sig utmärkt iallafall och fick fina placeringar!
 
 

22


Inlägget postades 2016-05-23 klockan 03:45:23.
Som: Erica
Ännu en vecka har flugit förbi! Det har varit en bra vecka, med härligt väder och allt har rullat på. 1 ponny och 1 häst jag har tränat under våren har fått nya hem vilket känns kul. Alla timmar i sadeln, på marken och i vagnen ger resultat till slut. Det börjar nästan kännas tomt i stallet nu eftersom så många har lånats ut eller sålts den senaste månaden. 
Idag var vi på Caledon Equestrian Park igen. Det är så fint där!! Vi tog bara med en ponny så jag satt mest i solen, drack kaffe och blev avundsjuk när jag såg alla fina jumpers och hunters. 
I övrigt så har jag hängt en hel del med Nicky, i måndags följde jag med henne till stallet, i onsdags tog vi med hundarna på en hike, i fredags följde jag med henne till stallet igen och sen åt vi middag på Red Harp. Igår drack vi bärs och gjorde en stor brasa. Just the real life of a farm girl.
 

16


Inlägget postades 2016-05-17 klockan 04:09:00.
Som: Erica
Har haft en bra måndag!! Det beror säkert på att jag startade dagen på bästa sätt - ett samtal med bästa vän och allt känns genast bättre. Solen sken och jag kände mig redo för en ny vecka. 
Idag har jag ridit tre stycken och kört Seneca. Kör henne med en annan vagn nu, vilket är lite mer komplicerat eftersom den är större och bredare. Det är mycket att tänka på när man kör, precis som i ridningen. Ett misstag och det kan gå riktigt illa. Men jag mår bra utav att köra, det är avslappnande på något sätt och känns så stiligt och klassiskt.
När jag var klar i stallet följde jag med Nicky till hennes häst. Vi hade egentligen tänkt gå på en hike med Charlie men vädret hade andra planer för oss. Vädret har stoppat mig tre dagar i rad nu. Eftersom jag tror på ödet så vet jag att det ligger en tanke bakom det hela. Iallafall, vi hade en mysig eftermiddag ändå! Hon känns som en storasyster och vi är lika på många plan. Oj vad jag kommer sakna henne.

15


Inlägget postades 2016-05-15 klockan 22:02:40.
Som: Erica
Igår började jag lördagmorgonen med att visa Seneca för en kund och efter det red jag Cowboy. Det gick bra! Lite senare följde jag med Nicky till stallet där hon har sin häst och tänkte kolla på när hon red. Istället fick jag skruva ihop en skohylla, "du är ju svensk och van vid Ikea så det där borde du fixa lätt"! Det funkade till slut... Iallafall efter det åkte vi hem till henne och åt en god middag som Mike hade lagat. Sen kom Ally och så åkte vi och bowlade. Alltid roligt att umgås med dom så det var en bra kväll!
Idag när jag vaknade och kollade ut genom fönstret såg jag till min stora förvåning att det snöade!! Snö i maj. Bestämde mig trots allt för att ta med mig Keira ut på en promenad i snöstormen och ja, det kändes verkligen att jag är i Kanada. Hamnade dessutom i en konstig igenvuxen sumpmarksterräng så hade inte den mest njutbara promenaden direkt. Har inte gjort så mycket mer idag och jag hatar sån här dagar när man inte har några planer. Trots att jag vet att det är välbehövligt att ta det lugnt så får jag panik och blir så uttråkad. Fånga dagen!! 
Hoopas ni får en fin vecka mina trogna läsare♥

10 bekännelser del 2


Inlägget postades 2016-05-14 klockan 21:12:43.
Som: Erica
1. Jag ÄLSKAR horoskop och tror på vartenda ord när jag läser om mitt tecken tvillingen. En period läste jag om det dagligen. Jag föredrar att läsa seriösa böcker om ämnet, där det står vilka egenskaper man har osv. Det är också extra kul att läsa vilka stjärntecken man passar tillsammans med och varför.
2. Jag och mina vänner blev jagade av polisen en gång när vi var 15. Dom ringde till mina föräldrar för att berätta att jag hade druckit starksprit fast det inte riktigt stämde. Pappa blev rasande och mamma började nog gråta. 
3. Svensk musik är det bästa som finns, förutom country och edm. Maggio, Håkan och Krunegård är några favoriter. Det är just texterna som går rakt in i hjärtat. Dom lyckas liksom med att sätta ord på känslorna. 
4. I högstadiet var jag helt säker på att jag ville bli ambulanssjuksköterska, jag tyckte det verkade häftigt. Efter cirka ett år insåg jag att jag hatar sprutor, blod och inte kan hantera folk i chocktillstånd. Några andra drömyrken jag har haft är: hoppryttare, hästuppfödare, reseguide, egen företagare inom smyckesbranschen, sångerska, skådespelare.
5. Jag är så konflikträdd att jag hellre säger ja till något jag inte vill än att säga nej och riskera ett bråk. Det beror på min rädsla för att bli ovänner eller till och med förlora någon. Jag är också väldigt känslig för bråk och obekväma situationer, jag vill bara att alla ska vara glada.
6. Däremot om jag hör eller ser något jag inte tycker om kan jag bli riktigt förbannad. Jag tappar kontrollen och låter adrenalinet ta över. Det är en skräckblandad förtjusning. Det händer väldigt sällan dock.
7. En av mina största drömmar är att bli hästägare någon gång i framtiden.
8. Om jag inte var svensk skulle jag vilja vara kanadensare, eftersom dom är ett så trevligt folk. Alternativt fransk så jag kunde prata franska varje dag. Eller norsk eftersom alla ser så bra ut där.
9. Sushi är min favoriträtt.
10. Jag anser att kärlek är en slags drog. Har man en gång fått smak för den gör man nästan vad som helst för att få uppleva den, igen och igen. Det tar lång tid att vänja sig av med den, ibland krävs till och med rehab eller så tar man till andra droger.
 

13


Inlägget postades 2016-05-14 klockan 02:55:52.
Som: Erica
Fredagen den 13. Det kändes av, trots att jag inte har haft otur. Men jag har varit så trött hela dagen, har känt mig helt utmattad. Och ensam. Och haft stark hemlängtan.
Imorse när jag var klar i stallet följde jag med Kirsten till en gård i Caledon för att hämta upp hinder till utebanan. Precis som de flesta gårdarna i Ontario så var även den här helt perfekt. Stora ytor, vacker natur runtomkring, en stor damm intill uppfarten. Älskar stilen på husen, stora stenhus med flera våningar och mycket fönster. 
Iallafall, det var skönt att komma iväg en stund och få se något nytt. Jag älskar när vi åker iväg till nya platser och uppskattar det ännu mer nu eftersom jag vanligtvis är här på gården dygnet runt. Det är inspirerande och får mig att längta ännu mer till den dag då jag kan bo på min egna lilla farm!
Förutom att bära hinder har jag longerat och ridit idag. Att hoppa upp i sadeln fick mig genast på bättre humör. Bästa kuren mot allt.  

12


Inlägget postades 2016-05-13 klockan 04:49:03.
Som: Erica
Jag var inte klar i stallet förrän klockan sex idag så det blev en lång dag, och känslosam. Det som är så intressant med livet är att man kan hinna med att känna så mycket under en och samma dag. Glädje, stolthet, förväntning, nervositet, sorg, förvirring, ilska, kärlek. 
Det har varit varmt som en sommardag och nu sitter den årliga bonnbrännan på plats. Äntligen sommar, som jag har längtat. Hästarna skötte sig bra och allt var i sin ordning.
Jag trodde jag hade allt under kontroll men sen kom jag till ett sånt där moment som jag inte riktigt vet hur jag ska hantera. Att säga farväl. Att låta någon gå, för alltid. Att förlora någon som har varit en del av ditt liv. Man vet att man måste och man vet att man kommer överleva men när personen står där framför dig och alla tusen minnen blixtrar i huvudet då är man inte så självsäker. "It never gets easy, does it?" Nej inte fan gjorde du det enkelt för mig, din jävel. Tänkte jag. Och sen lät jag han gå.

11


Inlägget postades 2016-05-12 klockan 04:17:37.
Som: Erica
Har fått mycket gjort idag! Har bland annat groomat och longerat två av 1-åringarna, kört Seneca och ridit tre stycken. Jag och Lindsey tränade hästarna på utebanan i solskenet, underbart. Maj är absolut en av mina favoritmånader, allt vaknar till liv igen efter en lång vinter, man ser fram emot sommaren och allt är så fint utomhus. 
Idag är det exakt en månad kvar tills jag åker hem. Blandade känslor såklart, men jag känner mig redo. 
Ska verkligen njuta av den sista tiden nu och det finns fortfarande mycket att se fram emot. Till exempel min 20-årsdag!! Och mina och Nicky's planer för den 29 maj... Det kommer bli AMAZING!

10


Inlägget postades 2016-05-11 klockan 03:44:27.
Som: Erica
Jag hamnade på startsidan på blogg.se. Det förklarar statistikökningen och kommentarerna jag fick på förra inlägget. Det gjorde mig så förvånad och glad! Främlingar som tar sig tid att läsa och skriver så fina ord.
Jag älskar verkligen att blogga igen. Mina stjärnor där hemma som jag hinner prata med allt för sällan vet att jag lever och det bästa av allt är att man kan gå tillbaka i arkivet och läsa om vad man gjorde för 1 år sen och hur man tänkte då. Att ha sin egen blogg är som att komma hem, man kan vara sig själv. Det är inte så ytligt som andra sociala medier. 
 
Idag har jag varit vet.assistent åt veterinären som kom för att kastrera den tredje och sista 1-åringen. Men jag kollade mest på för att vara ärlig. Det var inte så farligt, trots att blod och sprutor inte är min starka sida. 
Har inte hunnit rida idag för det var så mycket annat som behövde göras. Det märks att Ellinor inte är här längre!! Mer jobb för mig och mindre tid i sadeln, tyvärr. Men det är bara en månad kvar så nu ska jag göra mitt bästa.
 

10 bekännelser


Inlägget postades 2016-05-10 klockan 04:24:25.
Som: Erica
1. Jag hittade den här bekännelse-grejen på Johannas blogg och kände för att göra min egen. Som jag har nämnt förut så är hennes blogg en av mina favoriter. Det är såklart inte bara bloggen utan också hon som inspirerar mig och jag kan ofta relatera till det hon delar med sig av. Jag säger bara - vi ses i Stränkan i sommar, Johanna!
2. Jag har börjat uppskatta ärlighet mer och mer med åren och det är också därför jag gör den här listan. Jag önskar att jag kunde vara 100% ärlig men då och då sipprar lögnerna ut, men det är oftast vita lögner eller för att inte hamna i trubbel. 
3. Jag är i mitt esse när jag dricker en kall god öl, är omgiven av vänner, sitter i solskenet och lyssnar på countrymusik.
4. "Living is easy with eyes closed" är ett av mina favoritcitat och det kommer från en Beatles-låt tror jag. Det stämmer bra in på mig för jag gillar när livet är simpelt. Men efter ett tag öppnar jag ögonen för att se verkligheten som den är.
5. Jag är väldigt svartsjuk, både när det kommer till kärlek och vänskapsrelationer. Det gör mig vansinnig men jag kan inte hjälpa det. Jag vill vara favoriten.
6. Jag tror inte på äkta kärlek längre. Vi är bara djur som letar efter en lämplig partner så vi kan föröka oss. Jag vet inte om min åsikt beror på att jag i princip har levt med hästar i 8 månader snart, att jag har blivit sårad eller the fact att alla skiljer sig.
7. I åttonde klass var jag på botten. Jag tappade livsglädjen och var så orolig inför framtiden. Jag var hemskt osäker och trivdes inte alls med tillvaron. I nian förändrades allt. Det är hittills det bästa året i mitt liv. Samhörigheten, att vara någon, att ha en plan för framtiden och vara i stallet om dagarna. Vi hade så jäkla kul det året och jag blir alltid så nostalgisk när jag tänker på det.
8. Gymnasiet var ett enda stort experimenterande. Jag försökte förändra mitt utseende, min dialekt och anpassa mig. Ingen visste vem jag var och jag utnyttjade det. Inte för att det alltid blev så bra. 
9. Min Kanada-resa har förändrat mig på många plan. Jag har haft tid att andas, reflektera. Jag har kontroll nu och känner mig själv bättre. Det är en underbar känsla.
10. Jag älskar att prova nya saker och det finns inte mycket som stoppar mig. Det spelar ingen roll om det är farligt eller olagligt. Jag lever för adrenalinkickar.
 
 

He


Inlägget postades 2016-05-09 klockan 03:46:25.
Som: Mina foton
Kingsley, en newfoundland/Schäfer-korsning som har varit min trogna vän sedan dag 1 här på farmen. Jag finner inga ord för den här killen. Om jag kunde skulle jag ta honom med mig hem. Det är den finaste och mest lojala hund jag känner och han är alltid så glad. I will miss this guy.

8


Inlägget postades 2016-05-09 klockan 03:39:17.
Som: Erica
Kilby's födelsedag och mors dag! Det har vi firat med tre rätters lunch på en restuarang i Rockwood, det var gott kan jag lova. Resten av dagen har varit lugn och skön, som en söndag ska vara. Ikväll firade vi Kilby också som fick massa presenter och tårta!
Igårkväll efter hundutställningen åkte vi till South 88 för att käka thaimat och sen till Bailey's som har godare glass än Ben&Jerrys. Har börjat inse nu varför alla vill bo i Erin. Skulle nästan kunna tänka mig att bo där jag också faktiskt! Vilket jag ju nästan gör. Iallafall, imorse lämnade Ecco och hans ägare oss. Tråkigt eftersom dom båda är så trevliga. I samma veva fick jag också en invite till New York state. Jag skulle mer än gärna fortsätta att resa runt och USA har alltid varit ett drömresmål. Men mitt bankkonto säger ett bestämt nej just nu. I sommar ska jag jobba och till hösten ska jag försöka hitta ett annat jobb. Jag har planer men det är inget som är bestämt ännu och ärligt talat känns det lite kittlande att inte veta vad som ska hända. Nya äventyr, utmaningar och en ny start. Igen.
Jag kan göra vad jag vill. Jag är fri.

7


Inlägget postades 2016-05-08 klockan 03:27:01.
Som: Erica
Hallå. Det är lördagkväll och jag sitter i soffan och kopplar av efter en lång vecka. Har inte haft något internet så världen utanför har liksom inte existerat. Det har bara varit jag och hästarna. Ganska skönt på ett sätt. Den här veckan har inte varit alltför hektisk, men tillräckligt mycket att göra ändå. Har ridit Ecco, en underbar Morganhäst. Tyvärr lämnar han oss imorgon.. Trodde aldrig jag skulle säga det men Cowboy har börjat gå bättre. Dom andra ponnysarna har också skött sig utmärkt. 
Igår följde jag med Nicky hem till hennes föräldrar och vi åt middag, drack drinkar och hade en riktigt bra kväll. Älskar kanadensare. 
Åkte sen hem till Nicky och sov över där, fick gå upp tidigt imorse och åka tillbaka till gården. Red Cowboy, fick visa Seneca för en kund och åkte sen iväg med Nik till en hundutställning. Helt galet, två stora hallar fullt med människor som gick omkring med sina hundar därinne, eller rättare sagt deras älsklingar. Det är som att dom är helt besatta. Har fortfarande inte vant mig vid den här amerikanska stilen tror jag. Iallafall, vi hade en bra eftermiddag och det är alltid kul att komma ut och se något nytt.

Det är nu bestämt att jag åker hem den 11 juni och jag. kan. inte. vänta.

1


Inlägget postades 2016-05-01 klockan 20:34:41.
Som: Erica
Den sista veckan med Ellinor här är över. Nu lever hon livet i New York City, och det förtjänar hon verkligen! Måste säga att det har varit två helt fantastiska månader och vi har varit med om så mycket. Fina minnen. Kändes så sorgligt att vinka av henne på flygplatsen. 
Veckan har bestått av: en trevlig middag på Red Harp, cykeltur till Erin, avskedsmiddag/födelsedagsfirande, avskedsmiddag igen på Bäverträ' gård, konsert i Toronto med Nicky och mysig grill-middag hemma hos Nicky & Mike. Har även jobbat på för fullt om dagarna och flugit av en ponny för första gången sen jag kom hit i augusti! 
Ganska händelserikt alltså. Men jag trivs bäst när det är så.