25


Inlägget postades 2015-11-26 klockan 03:27:31.
Som: Erica
Lill-lördag men mer som en vanlig onsdag. Hade en helt okej förmiddag tills jag hittade en död råtta i en höbal. Mår fortfarande illa.
Hjälpte Julie att bli klar med sysslorna i det stora stallet och sen red jag Phoenix som kändes jättefin. Efter lunch njöt jag av att vara ute i solen och se all snö smälta bort igen. Sen fick jag min första körlektion!! Det var så kul! Lilla ponnyn Starlight skötte sig utmärkt. Jag kommer ihåg att jag brukade tömköra Curry när jag hade honom men kan inte minnas när jag senast satt i en vagn och körde, men det var väl med Stina och Stig någon gång för många många år sedan.♥ 
Efter lektionen red jag Edelweiss. Trots att hon bara är två år är hon avslappnad och lyssnar fint på hjälperna. Det har varit kul att se hennes utveckling de senaste veckorna.
Ikväll åt vi en jättegod middag som vanligt och sen försökte jag lära Kilb lite svenska. Hon ska prata svenska med sin lärare imorgon och få lite extra poäng för det eller något så man får ju ställa upp...  

3


Inlägget postades 2015-11-24 klockan 04:00:53.
Som: Erica
Jag har exakt 3 veckor kvar här. Sen är jag hemma igen. 
Min helg har varit väldigt avkopplande om man jämför med veckan innan. Jag fick sova ut ordentligt och ägna tid åt lite annat än jobbet. Den kanadensiska vintern har kommit och det är SÅ kallt. Jag har inte tillräckligt med kläder och skor så jag har inget annat val än att åka hem tror jag, plus att jag inte har fler outfits att välja mellan. Men det är ju fint med vinter också, ibland.
I helgen har jag bland annat ridit ut med Kilby, fått rida en häst där Alex har sin, varit ute på middag, kastat snöboll på honom som istället träffade en bil, sett den nya paranormal activity-filmen i 3D och slutligen, som vanligt, fått frågan när åker du hem? följt av tystnad när dom ser hur jag liksom stelnar till och sen "hur känns det?" 

Happy B


Inlägget postades 2015-11-20 klockan 05:08:19.
Som: Erica
Looong day! Imorse drack jag inget kaffe till frukosten, största misstaget någonsin. Var trött i princip hela förmiddagen. Men som vanligt slarvar jag med sömnen också då jag oftast känner mig som allra piggast på kvällen. En dålig vana jag har haft sedan barnsben, då jag stannade uppe sent och mamma kom in i mitt rum för tredje gången och skällde på mig för att jag inte hade släckt lampan ännu. När hon gick ut tände jag lampan direkt och läste några timmar till i alla dessa hästböcker.. 
Idag har jag iallafall ridit Edelweiss, Phoenix, Minstral, Sunshine, Wink och Hannah. Ännu ett misstag att rida så mycket eftersom abstinensen kommer vara skyhög när jag kommer hem och inte har något att rida. Men jag ska jobba så mycket så att jag kan köpa min egen travare sen. (obs skämt) Ska inte hoppas på att vinna på lotto för det räknas inte. Vet inte varför jag alltid kommer in på sidospår när jag försöker skriva om min dag, iallafall ikväll följde jag med Alex till stallet och fick hoppa upp i sadeln igen, det var kul. Jag kommer inte sakna honom när jag flyger hem de 600 milen till sverige. (obs skämt) Ska ta vår båt, segla över atlanten nästa vår, segla in i ontario lake på något sätt och sedan bosätta mig i någon hamn tills jag hittar ett bra jobb och boende i toronto. Det skulle vara ett riktigt coolt äventyr, obs inget skämt. Livet är ju trots allt till för att levas.
Byter ämne och säger STORT grattis till min gamla syster som fyller 26 idag/imorgon!
I wish nothing but the best for you.
 
 
 
 

Framtiden?


Inlägget postades 2015-11-19 klockan 03:10:53.
Som: Hästar
Halvvägs genom arbetsveckan vilket känns skönt. Idag packade vi upp det sista från helgen och plockade undan saker som inte är aktuella förrän i april då tävlingssäsongen börjar igen. Det är dock många team som åker ner till Wellington i Florida nu för att fortsätta tävla där fram till våren då det blir alldeles för varmt där nere. De senaste dagarna har jag tänkt på hur himla svårt det är att faktiskt lyckas i den här branschen om man inte har sån tur att man föds in i en hästfamilj. För man kan inte vara groom, beridare, chaufför och coach på samma gång och dessutom ha tillräckligt med cash för att kunna lägga ner den tiden som krävs för sitt stora intresse - ridsporten.
 
Idag fick jag frågan om jag kunde tänka mig att jobba på The Royal igen och jag sa självklart ja och blev då erbjuden att komma hit igen nästa höst. Gissa om jag blev glad! Men vi får se vad planerna blir för nästa år..
Idag har jag också ridit Edelweiss, Phoenix, Wink och Hannah så dagen har varit riktigt bra. Wink ägs faktiskt av Chris som är en av medlemmarna i det kanadensiska landslaget, såg honom tävla på the royal. Han är också Kilbys coach. Så det är ju kul att man får rida en utav hans, trots att hon är en väldigt liten storhäst.
Hannah är Megans d-ponny och Megan är Chris mamma haha. Hon är alltid så snäll och trevlig den kvinnan! 
 

Le royal


Inlägget postades 2015-11-18 klockan 03:59:40.
Som: Hästar
      

The Royal


Inlägget postades 2015-11-17 klockan 04:19:52.
Som: Hästar
The show must go on. And suddenly it's over. 
Den här helgen har faktiskt varit en utav dom bättre i mitt liv och jag är så tacksam över att jag fick vara med och uppleva allting, inte bara som åskådare utan och också få vara med bakom kulisserna och jobba som groom.
Har inte sett dagsljus på flera dagar och jag har sovit i en box. Med en stor percheron häst i boxen bredvid som gillade att sparka i väggen precis bredvid min tältsäng dessutom och vår hingst Kingfisher i den andra boxen bredvid. Det var så mycket ljud på nätterna också, folk som motionerade hästarna oavsett tid på dygnet eller gick för att duscha dom och fixa inför nästa dag. En stor fläkt precis utanför vår box, folk som gick förbi och pratade högt, gnägg, hovar som klampade på våningen ovanför och musik från några som festade lite längre bort vid sin "campingplats" och basen från någon av barerna utanför showringen. 
 
Nicky och jag sov alltså tillsammans på varsin tältsäng och steg upp runt 5 varje morgon för att fodra, mocka och longera. Två dagar hade vi nio ponnys och två dagar hade vi bara fem. En ganska stor kontrast att gå ut och tippa skottkärran utanför den stora byggnaden och höra trafikbruset och ha utsikt över CN Tower och höghus om man kollade åt ena hållet och en stor hög med spån och skit åt det andra hållet. Dagarna har varit lite olika, men oftast gick vi till ett café efter morgonsysslorna och tog med oss frukosten till läktaren och kollade på det som pågick i den stora showarenan - vilket oftast var någon hoppklass som jag verkligen njöt av att kolla på! Sedan gick vi omkring bland alla utställare och butiker eller hjälpte till med att få ponnysarna redo för sina klasser och tog hand om det som behövde göras vid vår plats. Har blivit många promenader fram och tillbaka i byggnaden minsann!
En kväll träffade vi tre ungdomar som vi drack några drinkar med och dom var väldigt bra på att underhålla, skrattade mig igenom hela kvällen! En annan kväll satt vi och njöt av varsin drink medan vi kollade på en grand prix klass, europeerna utklassade nordamerikanarna. irländaren conor swail vann någon klass och HM-bröderna hade också en väldigt lyckad helg. En kväll kom Alex förbi och vi gick omkring på området och jag fick också sitta upp på en ponny som inte hade blivit skolad på ett tag. Sista kvällen kom Nickys vän Ally förbi och vi hade en jätterolig kväll faktiskt, övertrötta, berusade på vin och jag (försökte) lära dom säga fula ord på svenska.. Tyvärr har vi känt oss för gamla för att gå ut och partaja, men jag hade en sån förbannat bra helg ändå. 

Another day


Inlägget postades 2015-11-11 klockan 03:35:51.
Som: Erica
Idag började dagen som vanligt med att jag gick ut till "mitt stall" och gjorde morgonsysslorna där, tog sen in och ut ponnys från hagarna eftersom hovslagaren var här medan jag hjälpte Julie att bli klar i det andra stallet. Hjälpte Kirsten att bära in all packning i transporterna, tog en snabblunch och började packa min väska inför imorgon. Longerade Timber, red Wink och fick sen visa upp Chinook för en kund. Det är bland det roligaste med att jobba här - dels att få träffa nya människor men också att få rida såklart och försöka visa upp den bästa sidan av hästen (och sin egen ridning). Sen fick jag snabbt sätta igång med att fodra och ta in alla hästar innan lektionerna startade. Avslutade dagen med att putsa träns. Har hållit mig sysselsatt idag med andra ord.
Imorgon åker vi äntligen till Toronto och The Royal!!

Emotional


Inlägget postades 2015-11-10 klockan 05:09:29.
Som: Erica
Jag har slarvat. Med bloggandet. Men jag har faktiskt varit busy, och njutit av att träda in i rollen som chef över gården. Allting har gått bra dagarna då jag var ensam hemma, förutom en liten obehagskänsla under kvällarna eftersom jag är så mörkrädd. 
I fredags var jag på min första countrykonsert (@ Nashville North) och jag måste erkänna att jag verkligen börjar gilla countrymusik! Och så är det ju alltid speciellt att vara på en livekonsert och ännu mer speciellt med någon speciell vid ens sida. 
På lördagseftermiddagen pratade jag med bästa vän och jag saknar och behöver henne nog mer än vad jag hittills har insett. Jag behöver någon som kan hålla koll på mig och hon känner mig bättre än vad jag känner mig själv så. Vårt förvirrade samtal om resor, kärlek och hästar slutade med att jag fick ett hysteriskt skrattanfall tills jag började gråta och sen gnäggade hennes svenska hästar och mina kanadensiska ponnys och ville att vi skulle återgå till arbete. Jag satt upp och red ett dressyrpass och kunde känna någon slags mening med livet igen. 
Sen hade vi en jättetrevlig kväll uppe hos Kevin och Nikki's, drack en drink och hade ciderprovning och pratade om livet och allt. Dom kommer jag sakna!
 

3rd


Inlägget postades 2015-11-04 klockan 02:56:44.
Som: Erica
Idag har det varit varmt som en sommardag, hela dagen!! Så skönt. Jag har bland annat hoppat Phoenix och ridit Edelweiss som har lärt sig galoppera nu wiho! Har tränat med Timber och putsat och polerat träns. Förberett inför imorgon då de åker till Toronto med en ponny och stannar till lördag. The Royal Agricultural winter fair är en av nordamerikas största inomhustävlingar, pågår i 9 dagar och allt från hästar till kaniner visas upp. Ser fram emot att kolla på dem stora internationella hoppklasserna, ibland kommer även svenska ryttare över för att tävla så kanske ser någon svensk på banan! Showen tar plats i en superstor arena downtown i Toronto, mitt i stan alltså! Jag åker dock inte ner förrän nästa onsdag. Fram tills på lördag är jag ensam på gården och får sköta om kaninen, marsvinet, hundarna och alla hästar. :-)   
haha här är en bild från Halloween också!!
 

November 1st


Inlägget postades 2015-11-02 klockan 04:14:50.
Som: Erica
Lördag: Tog en underbar sovmorgon och gick sen ut till stallet, longerade Edelweiss, tränade med Timber och hoppade Minstral. På kvällen följde jag med Nikki hem när hon var klar i stallet. Vi förfestade med hennes kille och en av hennes kompisar. Dom gick all in och klädde ut sig till Ninja turtles och jag var rödluvan! Sen åkte vi vidare till Nashville north som är en stor countrybar. Dansade och hade en jättetrevlig kväll!

Söndag: idag gick jag ut till stallet för att pyssla om Hannah och putsa träns. Efter det kom Alex och hämtade upp mig och vi åt lunch på världens bästa sushi-restaurang. Så glad över att äntligen få äta sushi haha!! Sen åkte vi och bowlade vilket inte är min favoritaktivitet men det var faktiskt kul ändå. Blir så arg när det går dåligt men jag vann några gånger så det var ok. Ikväll var vi i stallet och tog hand om hans häst innan det var dags att åka hemåt. 
Med andra ord har jag haft en väldigt lyckad Halloween-helg!