10 bekännelser


Inlägget postades 2016-05-10 klockan 04:24:25.
Som: Erica
1. Jag hittade den här bekännelse-grejen på Johannas blogg och kände för att göra min egen. Som jag har nämnt förut så är hennes blogg en av mina favoriter. Det är såklart inte bara bloggen utan också hon som inspirerar mig och jag kan ofta relatera till det hon delar med sig av. Jag säger bara - vi ses i Stränkan i sommar, Johanna!
2. Jag har börjat uppskatta ärlighet mer och mer med åren och det är också därför jag gör den här listan. Jag önskar att jag kunde vara 100% ärlig men då och då sipprar lögnerna ut, men det är oftast vita lögner eller för att inte hamna i trubbel. 
3. Jag är i mitt esse när jag dricker en kall god öl, är omgiven av vänner, sitter i solskenet och lyssnar på countrymusik.
4. "Living is easy with eyes closed" är ett av mina favoritcitat och det kommer från en Beatles-låt tror jag. Det stämmer bra in på mig för jag gillar när livet är simpelt. Men efter ett tag öppnar jag ögonen för att se verkligheten som den är.
5. Jag är väldigt svartsjuk, både när det kommer till kärlek och vänskapsrelationer. Det gör mig vansinnig men jag kan inte hjälpa det. Jag vill vara favoriten.
6. Jag tror inte på äkta kärlek längre. Vi är bara djur som letar efter en lämplig partner så vi kan föröka oss. Jag vet inte om min åsikt beror på att jag i princip har levt med hästar i 8 månader snart, att jag har blivit sårad eller the fact att alla skiljer sig.
7. I åttonde klass var jag på botten. Jag tappade livsglädjen och var så orolig inför framtiden. Jag var hemskt osäker och trivdes inte alls med tillvaron. I nian förändrades allt. Det är hittills det bästa året i mitt liv. Samhörigheten, att vara någon, att ha en plan för framtiden och vara i stallet om dagarna. Vi hade så jäkla kul det året och jag blir alltid så nostalgisk när jag tänker på det.
8. Gymnasiet var ett enda stort experimenterande. Jag försökte förändra mitt utseende, min dialekt och anpassa mig. Ingen visste vem jag var och jag utnyttjade det. Inte för att det alltid blev så bra. 
9. Min Kanada-resa har förändrat mig på många plan. Jag har haft tid att andas, reflektera. Jag har kontroll nu och känner mig själv bättre. Det är en underbar känsla.
10. Jag älskar att prova nya saker och det finns inte mycket som stoppar mig. Det spelar ingen roll om det är farligt eller olagligt. Jag lever för adrenalinkickar.
 
 

Kommentarer
Skrivet av: Lili

Jag tänkte också så om kärlek förut. Men jag tror verkligen på äkta kärlek nu. Man kan ju till exempel känna stark kärlek för ett djur eller en vän och där ingår inte det sexuella eller frågan om att föröka sig. Jag är säker på att man kan känna denna kärlek för en partner också. Däremot har jag svårt att tro på livslång kärlek, särskilt i formen tvåsamhet. Jag tror att det är ganska svårt att leva ett helt liv utan att tröttna på varandra, speciellt om man bara ligger med varandra. Människan är nog inte riktigt gjord för monogami, åtminstone inte långvarig sådan. Skilsmässor och otrohet är ett bra exempel på det, fast jag tror inte att svaret till varför de ökar är så enkelt som att det bara handlar om att vi är icke-monogama... tror också att folk gifter sig alldeles för snabbt p.g.a. normen om att gifta sig och att de sedan har svårt att hålla ihop därför att det också finns normer om hur "riktig kärlek" ser ut, vad en relation ska vara och inte vara.

Fint att en resa bidrog med så mycket- hur länge var du i Kanada och vad gjorde du där?

Datum: 2016-05-10 Tid: 11:34:54
Bloggadress: http://zilverka.blogg.se/
Skrivet av: Emma

Trevligt :-)
Kram från Italien! Emma

Datum: 2016-05-10 Tid: 19:27:05
Bloggadress: http://emmamii.blogg.se
Skrivet av: ISA

sånt här är kul att läsa, härligt att din resa till kanada blev så bra :)

Datum: 2016-05-10 Tid: 22:53:28
Bloggadress: http://isabyl.devote.se
Skrivet av: Inez

Så spännande att läsa! Och fin bild! :)

Datum: 2016-05-11 Tid: 15:58:57
Bloggadress: http://mazraegangall.se
Skrivet av: Hanna Karlsson

Kul att läsa. Jag tror dock på äkta kärlek, alla skiljer sig inte.

Datum: 2016-05-12 Tid: 09:54:04
Bloggadress: http://hannafialotta.blogg.se/
Skrivet av: Ajli Müller

Jag tror inte heller på äkta kärlek :) Fast jag känner kärlek och det är inget falskt i den, men jag tror att den grundar sig i lämplighet.

Datum: 2016-05-12 Tid: 12:35:52
Bloggadress: http://ajlimuller.se/
Skrivet av: Jasmine

Vilken härlig lista! Jag upplever att den är ärlig, vilket du skriver är så viktigt för dig. Fortsätt vara den du är, var stolt över den du har blivit och ta vara på dig när det blåser kallt.
Kram

Datum: 2016-05-12 Tid: 17:28:43
Bloggadress: http://rosanatt.blogg.se
Skrivet av: Jessica

Åh, vad jag håller med om sexan! Jag tror inte heller på kärlek. Finns i princip ingen i min närmsta släktkrets som har hållit ihop, utan alla skiljer sig/gör slut. Kanske tragiskt att tänka så, men tyvärr så kan jag inte tro på äkta kärlek :)

Datum: 2016-05-12 Tid: 17:30:01
Bloggadress: http://jessicaas.webblogg.se
Skrivet av: Zaisha <3

roligt att läsa :)

Datum: 2016-05-12 Tid: 17:59:04
Bloggadress: http://zaisha.blogg.se/
Skrivet av: Cornelia

Åh. Det där med svartsjuka... Jag känner igen det. Hatar att känna så men jag gör det ändå.

Datum: 2016-05-12 Tid: 18:10:37
Bloggadress: http://corneliae.blogg.se/
Skrivet av: Silja

Intressant 👍🏽 Jag försökte också förändra mig på gymnasiet, det gick bra först men sen sket det sig.

Datum: 2016-05-12 Tid: 19:17:49
Bloggadress: http://callshappines.blogg.se
Skrivet av: annelie

trevlig läsning?

Datum: 2016-05-12 Tid: 19:43:10
Bloggadress: http://tippellertopp.blogg.se
Skrivet av: helenaforsmark.blogg.se

fina bilder :D

Datum: 2016-05-13 Tid: 10:52:27
Bloggadress: http://helenaforsmark.blogg.se/
Skrivet av: Ylva

Jag vill också vara favoriten, nummer ett. Även om jag vet att jag inte har en anledning att vara svartsjuk så blir jag lätt det ändå, tyvärr. Men har blivit "bättre" ju äldre jag blir, som tur är.

Datum: 2016-05-13 Tid: 21:52:27
Bloggadress: http://ylvwes.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback